Bagoly romantikus olvasmányai

Szerelmes könyvlapok

Jennifer L. Armentrout: White Hot Kiss – Perzselő csók

2018. február 04. - DagiBagoly

covers_460566.jpgAz ​első csók az utolsó lehet.

A tizenhét éves Layla nem vágyik másra, csak normális életre. Szeretne beilleszkedni az iskolában, és rendes randira menni a dögös Zayne-nel, akibe egy örökkévalóság óta bele van zúgva. Az a gond, hogy Zayne úgy bánik Laylával, akár a kishúgával – ráadásul a lány élete csöppet sem normális. Layla félig démon, félig gorgó, és olyan képességekkel rendelkezik, mint senki más. És bár Zayne őrző, azaz a gorgók közé tartozik, akiknek feladata a démonok levadászása és az emberek védelme, Layla csókja megölne bárkit, akinek lelke van – beleértve Zayne-t is.

Aztán a lány megismerkedik Rothtal: a tetovált, pokolian szexi démonnal, aki azt állítja, hogy minden titkát ismeri. Layla tudja, hogy távol kéne tartania magát tőle, de nehéz ellenállni a kísértésnek, amikor ezzel a fiúval végre nem akadály a csókolózás. Ha megbízik Rothban, azzal végleg tönkreteheti az esélyeit Zayne-nél, miközben árulónak bélyegezheti az őrzők családja, akik felnevelték. Ám miután Layla egy erőszakos démon-összeesküvés kellős közepén találja magát, az ellenség csókja egyszeriben semmiségnek tűnik a közelgő világvégéhez képest.

Kiadó: Könyvmolyképző
Kiadás éve: 2017
Oldal szám: 480 oldal
Fordította: Komáromy Zsófia
ISBN: 9789634570226

Teljesen rákattantam a moly.hu-s kihívásokra és az egyik legelsőhöz keresgéltem a megadott listában könyveket, és megakadt a szemem ezen a rémesen bugyuta borítón. Mert kár szépíteni, egyszerűen borzalmas ezzel a fekete-fehért imitáló piros-fehérben játszó borító. Bár ha azt nézzük a címnek teljesen megfelel, hisz a magyar címe Perzselő csók. A perzselés piros, a képen majdnem csókolóznak. De akkor sem tetszik. Bármennyire nézegetem nem jön be. Még szerencse, hogy maga a sztori viszont meglepően jó és ebookon olvastam, így nem kellett nap, mint nap találkoznom vele és a későbbiekben sem kell a könyvespolcomon találkoznom vele. Bármennyire tetszik vagy eladnám vagy új borítót kapna.

leveldivider3.png

Összegzés a könyvről:

Mivel a fülszöveg kb leírja a sztori magvát, és ha próbálnám újra elmesélni tuti lelőnék valami fontos részletet, így inkább rögtön a véleményezésre ugranék.

Az árnyvadász sztorik óta szeretek ilyen démonos, angyalos fantasy sztorikat olvasni, de ez valami új volt, mert ugye ott a főszereplőnk Layla, aki sem egyik, sem másik, - ja igen, itt nem angyalok hanem gorgók vannak, akik vízköpők lényegében, csak akkor szoborszerűek mikor alszanak vagy harcolnak, de van ember formájuk- de azért mégis mindkét oldal előnyeit és hátrányait is magával cipeli, így lényegében normális tini életre csak félig van lehetősége. Folyamatosan harcol a kényszer ellen, hogy kiszívja valaki lelkét, ezért édességet eszik, hogy elűzze a vágyat. Tetszetős kis metafora arra, hogy mi történik ha nem fogadod el önmagad, csak itt nem hízik 200 kg-osra a főhősnő ettől. Ráadásul folyamatosan bűntudata van, mert lelkeket akar elszívni, mert arra nevelték, hogy az rossz. Aztán jön a rosszfiú, akitől óvták, és aki ráébreszti, hogy lehet mégse fekete és fehér a világ. Közben izgalmas harcokba keverednek és nyomozást folytatnak.  A ki nem mondott szerelem is betalál. Mondjuk várható volt. Meg is lepődtem volna ha nem így történik. Na de a vége... én konkrétan elpityeredtem rajta, akkora katarzist sikerült kiváltani. Szóval azt kell mondjam, hogy hiába írták 14+ olvasóknak 14*2 esetében is szórakoztató és jó szórakozás. Kezdem megszeretni ezeket a pöttyös könyveket. Gyorsan olvashatóak, izgalmasak és mondanivalójuk is van ha jobban figyelsz.

leveldivider3.png

Kedvenc idézetek:

Az igaz szerelem azt jelenti, hogy az ember hajlandó megosztozni az édességen.
– Ne félj Bambitól! – mondta a srác. – Rendes kislány, csak kíváncsi, és talán egy kicsit éhes. Úgy nevezte el ezt az izét, hogy Bambi?!
(…)
– Na jó – motyogta a gazdája, gúnyosan vigyorogva – , talán nagyon éhes.
– Egyetlen rendes tervet se bírsz kisütni? Roth gúnyosan kérdezett vissza:
– Mint például?
– Mit tudom én! Zabáltasd fel Bambival, vagy valami!
– Micsoda?! – A démon leeresztette a kart, és döbbenten meredt rám. – Bambi gyomorrontást kapna, ha ilyen rothadt húst enne.
– Figyelj! B-bo… bo… – Mély levegőt vett, és újból nekifutott.
– Bo-csá… Rámeredtem, és vártam.
– Hogy mi? Bocsánatot akarsz kérni? Bosszúsan grimaszolt.
– Bo-csá-nat – nyögte ki nagy nehezen.
– Jaj, ne fárassz! Még azt sem bírod rendesen kimondani, hogy „bocsánat”?
– Nem. – A szemembe nézett, véresen komolyan. – Ez nem szerepel a démonok szókincsében.
– Caim vagyok, harminc démonsereg ura, s egyedül a poklot szolgálom.
– Na, baszki. – suttogtam. Mi a francot keres egy újabb démon a lányklotyóban?
Ha szerelmesek vagyunk valakibe, akkor bármit hajlandóak lennénk kockáztatni, hogy garantálhassuk a boldogságát. Akár a világvégét is.
– Na, tessék, mégis csak van szabad akarat! – szólt. – Bakker, tök szívás. – Aztán elmosolyodott… Rám mosolygott… teljesen őszintén, kivillantva mély gödröcskéit. – Abban a pillanatban elvesztem, hogy rád találtam.

Vélemény: 9,5/10

alairas2.png

A bejegyzés trackback címe:

https://szerelmeslapok.blog.hu/api/trackback/id/tr4213633342

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása