Bagoly romantikus olvasmányai

Szerelmes könyvlapok

Jennifer Blake: Tigrisnő

2018. február 02. - DagiBagoly

covers_35235.jpgA nagyapja hajózási vállalatánálelnök-vezérigazgatóként dolgozó Jessica Meredithnek szembe kell néznie Rafael Castelar, a hajózási iparmágnás könyörtelen üzleti ajánlatával. Találkozásuk azonban nem úgy sikerül, ahogy várják. Nem sokkal később Jessica részt vesz egy elegáns partin a karnevál idején, ami az éj leple alatt vad orgiába torkollik. Szerencsére a lányt megmenti egy vonzó, álarcos idegen, aki ölelésével megnyugtatja, majd a gyönyörök felé repíti. A csábító érzékiség hálójában vergődve, valamint a családja és riválisa állandó támadásaitól tartva Jessica nem tehet egyebet, mint hogy erőt vesz magán és karmait megélesítve harcba indul… még akkor is, ha ez azt jelenti, hogy annak a férfinak a karjaiba kell vetnie magát, aki elszántan harcol a lány családjának birodalmáért és a nőért, aki mindezt birtokolja…

Kiadó: Lap-ics
Kiadás éve: 1997
Oldalszám: 352 oldal
Fordította: Németi Anita
ISBN: 9634342949

2006-ban Karnevál címen is megjelent.

Az első könyvek egyike volt, amit tiniként elolvastam. Már akkor sem teljesen értettem, hogy a főhősnő miért fordított az elején rögtön hátat az elveinek, bár ha nem teszi a regény további része nem tudott volna kibontakozni, ami viszont egész izgalmas volt. A tipikus ponyvát hozza, egy kis szex, egy kis izgalom, egy kis félreértés, egy kis úristen rádöbbenés és végül happy end.
leveldivider3.png

A történet kiinduló pontja:

Jessicah Meredith Claude Fraizer, a Sirály hajózási vállalat tulajdonosának unokája és a nagyapja szélütése miatt a jelenleg megbízott vezérigazgató. Fiatal nő, aki próbál megfelelni a nagyapjának és helytállni az üzleti világban a sok férfi között, akik csak a csinos pofit látják benne, és nem bíznak abban, hogy a felszínen tudja tartani a csődszélén lavírozó vállalatot. A csőd elkerülése érdekében Rioba utazik unokatestvérével, akivel irányítják a vállalatot, hogy tárgyaljanak az egyik legnagyobb hajózási vállalat elnökével, Rafael Castelar-ral. Ám a tárgyalás nem hoz sikert.
A hazautazás előtt az unokatestvérével az estét egy buliban töltik, ahol mivel épp tart a Riói karnevál Jessicát leszámítva mindenki maszkot visel. De a maszkok nem csak a karneváli hangulat véget viselik, mert éjfélkor elkezdenek lekerülni a ruhák... Jessica pedig halálra rémülten próbál menekülni erről a pokoli helyről, de csak egy zárt udvarra tudja kiverekedni magát, ahol egy idegen megtámadja, ám egy másik a segítségére siet. Egy titokzatos idegen, aki gyengéden védelmezi, megnyugtatja, de a vágyak erősebbek, bár lehet csak az alkohol működik túl jó gátlásoldóként. De a tény, tény marad, Jessicah védelmezése csábításba torkollik. Egy idegennel... és innen indulnak a bonyodalmak.

... és a folytatás:

Jessicah éjjel-nappal dolgozik, hogy megmentse a vállalatot és próbálja elfelejteni a riói estét, ahol villant a vaku és csak rettegje várja a zsarolást, amivel tönkre tenné a cég jóhírét. Előkerül a veszélyes kinézetű versenytárs, aki egy agresszív nagydarab alak, akitől hőslovag formájában megmenti Rafael, de itt még nincs vége a játszmának. Mikor már majdnem elfelejtette a zsarolóképeket megkapja őket és egy világ omlik össze benne, mert csak a képek érkeznek, zsarolás hozzá nem.Közben Rafael felforgatja a világát, az érzelmeit. Váratlan fordulattal a nagyapja is mintha elárulna. Vajon tud a képekről? De akkor már rég megkapta volna a következő agyvérzését, ami akár végzetes is lehet. Megismerkedhetünk a Fraizer család bonyolult kapcsolatrendszerével és történetével, ahol szinte mindenki utál mindenkit vagy minimum tüske van benne a másikkal szemben. Évek óta húzódó sérelmek, ármánykodás, titkok övezik a családot. A szennyes ki is borul és elszabadulnak az indulatok. Pillanatnyi béke után hatalmas érzelmi zuhanás, de a végére csak összehozzák a tökéletes happy endet.

leveldivider3.png

Összegzés a könyvről:

Az erotikus jelenetek szórakoztatóak, bár ahogy már előzőleg említettem az első ilyen jelenetet a mai napig nem értem. Annyira illogikus a főhősnő viselkedése, hogy kész röhej az egész. Bár lehet én vagyok túl racionális, de akkor sem értem. Annyit nem ivott szerencsétlen. Ráadásul előzőleg halálra volt rémülve, hogy úristen orgián van aztán mégis odaadja magát egy vadidegennek? A könyv további része viszont tetszett. Egy részen bemutatja a tipikus brazil/latin család működését, világát, ugyan csak nagyvonalakban, de azért a hangulata átjön. Ráadásul a motivációja is Rafaelnek. Szóval ha épp nincs valaki túlgondolós időszakában és az elején nem akad le, akkor jó időtöltés.

Vélemény: 7/10

alairas2.png

A bejegyzés trackback címe:

https://szerelmeslapok.blog.hu/api/trackback/id/tr4013611339

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása