Bagoly romantikus olvasmányai

Szerelmes könyvlapok

Simone Elkeles: How ​to Ruin a Summer Vacation – Tönkretett vakáció

2018. január 27. - DagiBagoly

covers_467084.jpgForró nyár. Amikor Amynek az egész nyári szünetet az otthonától távol kell töltenie, minden vakációs terve kútba esik. Egészen addig, amíg meg nem ismerkedik a jóképű és kemény kötésű tizennyolc éves Avival - az egyetlen sráccal, akinek talán nem tud ellenállni. Gyorsan felforrósodik a hangulat közöttük, de mi van, ha Avi csak egy nyári kalandot akar, Amy pedig többet?

Kiadó: Könyvmolyképző
Megjelenés: 2017. december 12.
Eredeti megjelenés: 2006
Oldalszám: 224
Fordító: Sándor Alexandra Valéria
ISBN: 9789634572855

Ez tipikusan az a könyv, aminek a címe megragad a könnyedsége pedig a kanapéhoz ragaszt. Igazából csak bele akartam az elejébe olvasni, hogy későbbre fel kerüljön-e a listámra, mint olvasmány és aztán azon kaptam magam, hogy jéé kezdődik az esti film én pedig a történet végére értem és követelem a folytatást, ami sajnálatos módon magyarul még nem elérhető. Ilyenkor mindig megfordul a fejemben, hogy lehet fejleszteni kéne az angol tudásom, hisz végülis nem lehet olyan bonyolult az angolja az ilyen típusú könyveknek, nem? :) 
leveldivider3.png

A történet kiinduló pontja:

Amy egy gazdag, elkényeztettet 16 éves fiatal lány, akinek a márkák, smink, frizura, szóval a szokásos tini dolgok fontosak. Az anyjának jó munkája van, az apját csak Ronnak hívja, mivel évente egyszer találkoznak a születésnapján, saját magát pedig egy hibának gondolja, hisz egy egyetemi kaland eredménye a születése. Persze a háttérben megbújik, hogy az apja évek óta próbálkozik kialakítani egy jó apa-lánya viszonyt, de az anyai nagypapa ennek útjába áll, mert csóró izraeli bevándorlónak tartja az édesapát, aki csak a zöld kártyára tartva ejtette teherbe piciny leányát. Így kb szegény Amy sokkot kap mikor a szülinapjától eltérő napon felhívja a csak spermadonorként aposztrofált édesapja, hogy a nyárra elvinné Izraelbe, mert a nagymamája, Ron anyja beteg és szeretné ha megismerné. Persze, mint egy normális tinédzser ezen kiborul, hisz neki nyárra tervei voltak és most 3 hónapra száműzik a borzalmas, háború sújtotta, barbár Izraelbe. Ráadásul még meleg is van...

... és a folytatás:

Megismerkedik a rokonaival, a nagybátyjával és feleségével illetve két unokatestvérével. Egy három éves angyalkával és egy vele egykorú tinilánnyal, akit csak Takonypócnak csúfol magában, mert furák számára a zsidó nevek, becenevek és mindenkit elnevez valaminek, amire hasonlít a neve. Illetve a már említett nagymamával, akit eszébe sincs csúfolni. Ő az egyetlen személy, akit már a kezdetektől kedvel és szeret, na meg persze az angyalka unokatestvért, de ki tudna utálni egy édes 3 éves gyereket? És akkor még nem is beszéltem vakarcsról a beszédzavaros kutyáról, aki vaú helyett harr-ozik és imádja megrágni a méregdrága márkás szandálját. Ezek után feldúlt állapotban még a helyi szépfiúba is belebotlik. 
leveldivider3.png

Összegzés a könyvről:

Néhol vicces volt, néhol érzelmes, néhol bugyuta a történet, de összességében tetszett. Próbálta belevinni a történetben, hogy milyen lehet Izraelben fiatal 16-18 évesnek lenni és egyáltalán ott élni. Milyen a család fogalma és a többi már spoiler! :) Igazából pont hozta azt, amit egy YA típusú könyvtől elvár az ember. Szórakoztató, kicsit elgondolkodtat, de tökéletes kikapcsolódás.

Vélemény: 8/10

 

alairas2.png

A bejegyzés trackback címe:

https://szerelmeslapok.blog.hu/api/trackback/id/tr9013608701

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása