Bagoly romantikus olvasmányai

Szerelmes könyvlapok

Anita Gayn - Sütilány

2018. január 28. - DagiBagoly

covers_336092.jpg  Claire, hogy megmentse a családi vállalkozást, részt vesz egy átváltoztatós valóságshowban, ami annyira jól sikerül, hogy a lány finom süteményekkel teli élete fenekestül felfordul. Ünnepelt celebként tér haza az otthonába, ahol minden megváltozott körülötte. Claire-nek el kell döntene, hogy a show véget ért-e vagy még csak most kezdődik...

Kiadó: Publio
Kiadás éve: 2015
Oldalszám: 316
Kötés: Puhatáblás
ISBN: 9789633973851

Elalváshoz keresgéltem valami egyszerűt, amit nem sikerült megkapnom ettől a könyvtől, mert végül hajnali 2-kor feküdtem miatta. Annyira tetszett a stílusa, hogy mindig csak még egy oldalt akartam olvasni és végül azon kaptam magam, hogy jéé vége. Viszont könnyed stílusa és nyelvezete miatt gyorsan lehet haladni, szóval ha valaki időben kerül ágyba az nem olvassa hajnalig. :)
leveldivider3.png

A történet kiinduló pontja.. és folytatása:

Sajátos történetvezetéssel egymás után váltakozva olvashatjuk a show előtti és utáni eseményeket. Az előtti esemény mindig akkor bukkan fel mikor az utáni esemény megértéséhez ez fontossá válik. Nekem kifejezetten tetszett, bár egyszerre volt sablonos és meglepő a végeredmény.

Claire egy szokásos kamasz, aki nem elégedett a testével, mivel kiskamaszként még dundi volt, most már nem az, de nem is modell alkat. A családjának cukrászdája és étterme van, a Mennyei Ízek. Claire 5 gyermek közül a második. Van egy mihaszna bátyja, Louie, akit mindig kihúznak a szarból a szülők és mindent elnéznek neki, azt is, hogy huszonévesen még nem csinál semmit, csak gondolkodik azon mihez kéne kezdenie az életével. Egy mogorva húga, April, és még két kistestvére Gavin és June, akik nem zavarnak sok vizet. A legjobb barátnője, Kate egyben az unokatestvére is, akinek a pasija Josh, hasonlóan dundi kisgyerek volt, mint Claire és azóta vannak jóban mióta kisiskolásként megvédte a csúfolódástól.

Aztán a Mennyei Ízek a csőd szélére kerül, Claire pedig lelkileg is mélyponton van a kinézete miatt, így jelentkezik egy átalakító showba, ahol kvázi csúnya emberekből szépeket varázsolnak, főként plasztikai műtétekkel, de Claire természetes módon akar szépülni. Persze mindenféle kozmetikai és testkezelésekkel, de sebészkés nélkül. A legnagyobb változáson átesett illető a nézők szavazatai alapján megnyeri a fődíjat, 1 millió dollárt. Nos Claire-nek erre fáj a foga elsősorban és szerintem nem lövök le nagy poént ha azt mondom megnyerte, hisz ezzel indít a könyv. :) Innen bontakozik ki, hogy hogyan jutott el addig, hogy jelentkezzen és mi történik azután, hogy nyert. Ó, és természetes egy szépfiú is helyet kap a sztoriban Alex néven. Spoiler!

leveldivider3.png

Összegzés a könyvről:

A szokásos klisével dolgozik, hogy egy rút kiskacsából gyönyörű hattyú lesz, de közben megmarad szerény, kedves, egyszerű lánynak. A szerelem pedig már kiskacsaként ott lett volna és már akkor álmai leányzója volt a lovagnak, csak nem derült ki, legalábbis a kiskacsánk számára. Aztán persze egy sor félreértés, nehézség, jelenetek, hogy mennyire borzalmas önkép zavaros tinédzsernek lenni ebben a tökéletes nőket istenítő világban, de végül jön a szirupos happy end, ahogy annak lennie kell. Végül a lelki katarzist megkapjuk, hogy a világ hiába gonoszkodik, a jók végül elnyerik méltó jutalmukat, a rosszak pedig a jogos büntetésüket. Szóval nyugodtan aludhatunk, mert így a világ újra megmenekült, hála a pindúr... öö,... ez egy másik mese. 

Vélemény: 7/10

alairas2.png

A bejegyzés trackback címe:

https://szerelmeslapok.blog.hu/api/trackback/id/tr8313540619

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása